BUN
GRAD SATISFACȚIE
NOTARE MEDIE REZULTATĂ

La jumătatea lunii aprilie am programat un weekend cu copiii și nepoatele, la Căciulata.
Am ales Căciulata pentru că e relativ aproape de București (de unde vine fiul meu) și pentru că are o ofertă bogată atât ca spații de cazare cât si ca obiective de văzut.
Pe cât de bogată e oferta, pe atât de greu ne-a fost să găsim ceea ce ne doream. Adică un hotel drăguț, cu piscină, restaurant, parcare și mai departe un pic de aglomeratul DN 7.
Nici pe booking, nici telefonic, nu găseam pentru datele noastre 2 camere triple și una dublă.
Până într-o noapte (tot noaptea am eu noroc de rezervări) văd disponibil la Hotel Bucura, de 4* Probabil a anulat cineva.
Am rezervat imediat, am garantat cu cardul, dar am plătit la recepție. Anularea era gratuită până cu două zile înainte. Bune condițiile de rezervare.
Cu 2 zile înainte am sunat să întreb dacă putem face check-in mai devreme de ora 16. Ni s-a spus că da și așa a fost. Bine, doar noi am ajuns mai devreme, copiii pe la ora 18 (servici, școală, aglomerație).
Hotelul se află pe Calea lui Traian la nr 571 A, in centrul stațiunii, chiar vis-a-vis de cele 3 hoteluri emblematice pentru Căciulata, acum emblematice de-a dreptul, pentru că sunt vopsite intr-o culoare stridentă!
În apropierea străzii se află Pensiunea Bucura, o construcție ceva mai veche (din 2015) si restaurantul. Hotelul, construit în 2024, este ceva mai distanțat față de sosea, o parte a lui fiind foarte apropiată de pensiune.
Când au venit copiii, nepoțelele au fost dezamăgite că vom sta la pensiune, nu la hotel! Le-a venit inima la loc văzând hotelul!
Am găsit ușor și hotelul și parcarea. Hotelul are două parcări, suficient de mari, încăpătoare pentru toți oaspeții.
Este un hotel cochet, micuț. Cred că primele cuvinte de pe pagina de prezentare (cele pe care le-am folosit și eu în titlul acestui review) reflectă realitatea.
Are 29 camere, majoritatea duble, și 3 apartamente, distribuite pe 3 etaje.
Cazarea s-a făcut imediat, după ce am completat acel formular, la care nu se găsește încă o cale de a se renunța...
La rugămintea noastră, am primit camere cu vedere spre pădure, astfel încât singurul zgomot era ciripitul păsărelelor.
Am cerut și am primit și o a doua cartelă pentru accesul în cameră.
Ni s-au prezentat facilitățile hotelului, locul unde se află piscina si unde se servește micul dejun.
În fața hotelului se află o terasă, cu mese și umbrele, care acum nu erau folosite, fiind destul de răcoare.
Recepția este mică, dar drăguță. Are câteva fotolii, o măsuță, un șemineu electric, care imită foarte bine focul adevărat. Și mai are un bol cu bomboane, din care fetițele se tot înfruptau când treceau pe lânga el. De vreo doua ori și eu, ca să fiu cinstită!
Hotelul are lift, unul modern, rapid, silențios.
Camera noastră a fost una dublă, generoasă ca dimensiuni.
Mi-a plăcut totul, nu am ce cusur să găsesc.
Mobila de calitate, finisajele la fel, peste tot am constatat atenție la detalii.
La intrare se află dulapul de haine, care este mai deosebit, nu este închis. Am găsit câteva umerașe, papuci și halate de baie.
Patul este maaare, cred că puteau dormi lejer trei persoane mai slăbuțe.
Am avut câte 2 perne, una mai tare și alta mai moale, după preferințe. Cu asta m-au cucerit pe loc! De o parte și de alta există câte o noptieră cu o formă mai deosebită. Nu aveau și sertare, dar dacă le-ar fi avut nu mai erau deosebite.
În fața patului se află o măsuță și doua fotolii comode iar deasupra televizorul.
Mai există o măsuță pentru valiză si o oglindă mare.
Pe jos se afla mochetă de calitate și foarte curată.
Frigiderul, de fapt minibarul, are ușa transparentă. Mă gândeam că mă va deranja lumina din interior, dar nu a fost așa, pot să spun că a funcționat ca o lampă de veghe.
Pe un raft am găsit pahare, căte un biscuit si un aparat de cafea, cred că funcționa cu capsule (nu erau în dotare)
Ferestrele sunt mari, prevăzute cu draperii eficiente în a opri lumina.
Camera este foarte bine izolată fonic. Zic asta pentru că într-o dimineață am deschis geamul și se auzeau cameristele discutând destul de tare (erau și ele la o cafea și o țigară). Cum l-am închis, nu s-a mai auzit nimic.
Luminile au și ele farmecul lor, sunt deosebite. Pe post de veioze există niște lămpi lungi și subțiri, ce coboară din tavan pe laturile patului. Aici m-am prins cum funcționau, nu ca la Iași!
Baia este și ea elegantă, toate bune și frumoase. Singurul inconvenient a fost lipsa unui port prosop pe perete. Exista unul, din lemn, așezat pe podea, care mă cam încurca. Plus că era cam mic, prosoapele mari atârnau pe jos.
Balconul este generos, dotat cu două scaune și o măsuță. Noi vedeam din cameră pădurea de un verde crud și ascultam păsărelele.
Zona de spa este la fel de drăguță. Piscina nu este prea mare, la un momentdat era destul de aglomerat. Nici șezlongurile nu sunt suficiente, dar am găsit unul-două libere. Și oricum ne trebuiau doar să ne punem lucrurile, că am stat numai în apă.
Apa este termală, cu o temperatură plăcută. Există un jacuzi afară, tip infinity, unde ne-am relaxat și amuzat cănd era frig și picura.
Nu am încercat sauna, nu e pe gustul meu căldura excesivă.
Nora mea a făcut si vreo 3 ședințe de masaj, i-a plăcut.
La intrare se găseau prosoape.
Se puteau comanda băuturi iar costul se trecea pe cameră si se plătea la plecare.
Micul dejun a fost tip bufet, foarte bun. Nu e cazul să enumăr produsele, pentru că aș umple o jumătate de pagină. Nu au lipsit salata de boeuf, de vinete, icrele și zacusca, toate foarte bune.
Cafeaua foarte bună, se mai făcea ceva coadă, dar nu prea mare.
Am mâncat ambele cine la resturantul hotelului. Sunt două săli, una în clădirea pensiunii, alta în hotel, unde se servește și micul dejun.
Mâncarea a fost bună, însă nu o pot cataloga drept excelentă. De exemplu, pastele nu au fost deloc pe gustul copiilor. Le-am încercat și noi, le lipsea ceva, într-adevăr.
Nu mai știu prețurile, la câte feluri s-au comandat. Ce știu este că prima cină a fost 1000 lei, a doua 1100. Incluzând 8 porții de mîncare, fresh-uri pentru copii, apă, vin și bere pentru noi și 3-4 porții de desert.
În seara de vineri în restaurant cânta o formație, care ne-a cam asurzit. Nu ne-a plăcut deloc, noi voiam să putem vorbi între noi. Am comunicat ospătarului rugămintea de a micșora sonorul, ceea ce s-a și întîmplat. Nu știam atunci că există și a doua sală, că ne duceam acolo.
Sâmbătă seara ne-am dus în cealaltă sală, dar ce să vezi? Formația se mutase acolo. Nu am nimerit-o pe prima. A fost perfect, exista muzică, plăcută, ne puteam înțelege între noi.
Personalul cu care am interacționat a fost amabil, la hotel, la restaurant și la piscină.
Într-o zi nora mea a fost sunată pentru că se decalase ora de masaj cu 10 minute. Și-au cerut mii de scuze!
Există multe posibilăți de petrecere a timpului liber.
Mînăstirea Cozia este la 800 metri, e frumos, e liniște și pace.
Se poate face o plimbare frumoasă la cascada Lotrișor. Se merge cu mașina 5,5 km, până într-o parcare unde se plătește și taxa de acces în rezervație, parcă 10 lei de persoană (nu sunt foarte sigură). Apoi se merge pe jos, pe un drum forestier vreo 3,5 km, în ușoară urcare. Noi am făcut vreo oră și jumătate la dus, mai puțin la întoarcere. Cascada era acum frumoasă, cu multă apă, duplă ploile bogate din acea perioada.
Se mai poate merge la Mânăstirea Turnu, aflată pe malul stîng al Oltului, la o distanță de 3 km. Este foarte frumoasă, noi am fost de multe ori acolo, în perioadele când mergeam la Căciulata pentru tratament balnear.
Este ascunsă într-o vale, soarele apare acolo foarte târziu.
În apropierea hotelului sunt câteva restaurante cu prețuri mai mici, magazine cu diverse, tarabe cu souveniruri. Adică ai pe ce să cheltui bani, dacă ieși cu copiii la o plimbare!
În concluzie, nouă ne-a plăcut la hotelul Bucura. Prețul a fost destul de mare, dar și ambianța a fost de calitate.
Trimis de adrianaglogo in 19.05.25 20:45:54
- Nu a fost singura vizită/vacanţă în CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA.
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (adrianaglogo); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
- sait oficial al acestei destinații:
- Coordonate GPS: 45.26636892 N, 24.31866894 E - CONFIRMATE
ECOURI la acest review
4 ecouri scrise, până acum, la acest articol
Cred ca nu e încadrat bine, e vorba despre Hotel Bucura, 4*, nu despre pensiune
@adrianaglogo: Mulțumiri pentru sesizare
Mutat în rubrica "Bucura Hotel [Căciulata], CĂLIMĂNEŞTI-CĂCIULATA" (nou-creată pe sait)
-
Am setat în program coordonatele GPS ale acestei destinaţii, rezultând următoarea poziţionare pe hartă -- click aici.
Review-ul a primit „Punctaj Adițional Actualizare RUBRICĂ”
Voturile FB/FU, B/U sunt de valori semnificativ mai mari.
@webmasterX: E corectă poziționarea
- Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
- Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
- Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație:
in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o
ÎNTREBARE NOUĂ
(întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)