ARTICOL ÎNCĂRCAT ÎN: 11.04.2025
--- M ---
GR. VÂRSTĂ: > 60 ani
DIN: Bucureşti
ÎNSCRIS: 28.03.10
STATUS: PREMIUM
DATE SEJUR
MAR-2025
DURATA: 1 zile
Familie

GRAD SATISFACȚIE
CADRUL NATURAL:
100.00%
Încântat, fără reproș

NOTARE MEDIE REZULTATĂ
100.00%

AUTORUL ar RECOMANDA
această destinaţie unui prieten sau cunoscut
TIMP CITIRE: 1 MIN

Muzeul Oului - Vama, Bucovina

TIPĂREȘTE

Pe data de 29 martie 2024, in ziua excursiei din cadrul intalnirii AFA 2025, primul obiectiv vizitat a fost Muzeului Oului de la Vama – Bucovina, care przinta cea mai mare colectie de oua incondeiate din Romania, prezentand cca 16.000 de oua din 82 de tari.

In ajunul sarbatorilor pascale din acest an vreau sa prezint cateva exponate din acest muzeu minunat, din cele care mi-au placut mai mult.

Muzeul are o vechime de peste 30 de ani de existanta, apartinand prof. Letritia Orsivski, artista cunoscuta si pe plan intrenational, prezentand traditiile bucovinene la expozitii si targuri internationale, avand in colectie si oua culese in urma participarii sale de peste 15 ani la astfel de manifestari.

In camera Bunicilor este prezentata evolutia oualor traditionale, cu modele  vechi de 50-100 de ani de la Vama unice, mostenite de la strabuni, acele oua fiind incondeiate in culori naturale, obtinute din fierturi de plante.

In alta camera sunt prezentate diferite stiluri si tehnici de decorare din 82 de tari, realizate pe oua de pasari mari si mici, oua de reptile, broaste testoase, struti s. a.

Pe ouale bucovinene predomina motivul crucii, simboluri ce reprezinta mestesugurile locuitorilor, simboluri ale naturii sau ale vietii.

Am remarcat maiestria dantelariilor perforate in coaja de ou de barza.

Mai sunt prezente oua infasurate in broderie, ceara in relief, in acuarela, oua pictate in cutit.

Am vazut si oua africane realizate in granit.

Culorile locale dominante sunt albastrul de Voronet si verdele de Sucevita.

Muzeul a fost prezentat grupului nostru cu mult professionalism de catre ghizii muzeului, le multumim, ramanand cu impresii deosebite in urma vizitarii acestui muzeu.


[fb]
---
Trimis de profesor73 in 11.04.25 17:59:05
Validat / Publicat: 11.04.25 18:44:28
INFO ADIȚIONALE

VIZUALIZĂRI: 331 TIPĂREȘTE ARTICOL + ECOURISAU ARTICOL fără ECOURI
SESIZEAZĂ
conținut, limbaj
Adn. FAVORIT

11 ecouri scrise, până acum, la acest articol

NOTĂ: Părerile și recomandările din articol aparțin integral autorului (profesor73); în lipsa unor alte precizări explicite, ele nu pot fi considerate recomandări sau contrarecomandări din partea site-ului AmFostAcolo.ro („AFA”) sau ale administratorilor.
Poze atașate (se deschid în pg nouă)
P20 [fără descriere]
EVIDENTIAȚI ARTICOLELE CU ADEVĂRAT UTILE!
Dacă impresiile de mai sus v-au impresionat prin utilitate, calitate etc folosiți linkurile de mai jos, prin care puteți acorda articolului un BONUS în Puncte de Mulțumire-Apreciere (PMA) articolului.
Puteți VOTA acest articol:
PUNCTAJ CRT: 1000 PMA (std) PLUS 20900 PMA (din 23 voturi)
NOTĂ: Mulțumită numărului de voturi primit, articolului i-a fost alocat automat un SUPERBONUS în valoare de 2000 PMA.

ECOURI la acest articol

11 ecouri scrise, până acum

webmasterX
[11.04.25 18:44:05]
»

Bun revenit pe site, cu impresii

-

Mutat, la reorganizare, în rubrica "Muzeul Oului, VAMA" (deja existentă pe sait)

[Rubrica inițială: BUFFER CĂLĂTORIE]

DOINITAPHONE
[11.04.25 19:54:38]
»

Ma bucur ca ați decis sa ne împărtășiți impresiile despre primul obiectiv al excursiei si o faceți chiar cu o săptămână înainte de Sfintele sărbători Pascale.

Cel care ne-a fost ghid și ne-a prezentat comoara din muzeu este chiar fiul doamnei Letiția Orsivschi.

mihaelavoicu
[11.04.25 21:52:53]
»

Multitudinea exponatelor mă face să-mi pun întrebarea, oare AmFostAcolo? Parte din ele acum le văd și le apreciez frunusețea deși poze am găcut cu grămada.

Ăsta e meritul dvs don'profesor!

profesor73AUTOR REVIEW
[11.04.25 22:02:46]
»

@mihaelavoicu: Multumiri pentru aprecieri, de multe ori trecem prin muzee cam in graba, nu putem aloca mai mult timp diferitelor aspecte, ne multumim cu impresii generale, de moment. Debea in timpul unor vizite ulterioare ne putem da seama de unele lucruri care ne-au scapat din vedere.

Un exemplu elocvent pentru mine este Muzeul Ermitaj din Skt. Petersburg, in care am fost de 5 ori pana acum, de fiecare data gasind lucruri noi. In natura noastra psihologica exista pentru fiecare un timp, dupa care nu mai poti percepe la fel de clar cele vazute. Acest timp poate fi de 2-3 ore la unii, in timpul vizitarii unor muzee mari. La scara mica, nu intotdeauna ai timp in vreo 3o de minute sa observi prea multe detalii...

Cu stima,

profesor73AUTOR REVIEW
[11.04.25 22:07:57]
»

@DOINITA: Multumiri, cat despre aportul familiei dumneavoastra la organizarea si buna desfasurare a reuniunii noastre ne vom aduce aminte cu mare placere.

DOINITAPHONE
[11.04.25 22:43:29]
»

@profesor73: Sa știți ca totul a fost făcut din inima, cu drag pentru oameni frumoși strânși la un loc intr-o mare familie, familia AFA.

Va doresc sănătate dumneavoastră și distinsei doamne și sa ne revedem la următoarea întâlnire!

roxxiePHONE
[12.04.25 14:15:33]
»

@profesor73:

Foarte frumos acest muzeu. L-am vizitat și noi la începutul lunii martie și am rămas surprinsa de multitudinea ouălor și măiestria cu care acestea au fost realizate. Înainte sa-l vad nu-mi imaginam ca poate fi atât de bogat, iar doamna Letiția e de un profesionalism desavarsit.

Din vorba în vorba am aflat ca suntem concitadine (😊), ea având origini romașcane. Mi-a plăcut mult și Muzeul Păpușilor, o colecție impresionanta.

profesor73AUTOR REVIEW
[12.04.25 14:48:39]
»

@roxxie: Sper ca ati avut timp sa va opriti mai mult la vitrine si sa admirati maiestria cu care au fost incondeiate, prelucrate in diferite moduri. Din pacate noi cei care am mers cu autocarul nu am avut in program si muzeul papusilor... poate alta data...

Va dorim multa sanatate si sa aveti parte de calatorii frumoase, din care sa povestiti si altora despre locrurile vizitate!

DOINITAPHONE
[12.04.25 20:11:39]
»

@profesor73: o parte dintre cei care au fost în excursia cu autocarul, au sacrificat câteva minute destinate muzeului oului și au întrat și la colecția de păpuși. Poate cu alta ocazie veți ajunge în zona și veți vedea și păpușile. Cred ca mai am ceva fotografii făcute la deplasarea de" prospectare" și le voi pune pe grupul Afa Bucovina

profesor73AUTOR REVIEW
[15.04.25 13:35:35]
»

@DOINITA: V-am trimis acum cateva zile 3 foto, dar se pare ca nu le-ati putut primi. Daca doriti, trimiteti-mi o adresa de mail, ca sa vi le pot trimite.

Cu drag,

DOINITA
[15.04.25 20:44:23]
»

@profesor73: Mulțimesc, am trimis adresa in mesaj privat.

Sfârșit SECȚIUNE Listă ECOURI scrise la articol

ROG REȚINEȚI:
  • Folosiți rubrica de mai jos (SCRIE ECOU) pentru a solicita informații suplimentare sau pentru a discuta cele postate de autorul review-ului de mai sus
  • Dacă ați fost acolo și doriți să ne povestiți experiența dvs, folosiți mai bine butonul de mai jos ADAUGĂ IMPRESII NOI
  • Dacă doriți să adresați o întrebare tuturor celor care au scris impresii din această destinație: in loc de a scrie un (același) Ecou în "n" rubrici, mai bine inițiati o ÎNTREBARE NOUĂ
    (întrebarea va fi trimisă *automat* tuturor celor care au scris impresii din această destinație)
SCRIE UN ECOU LA ACEST REVIEW
NOTĂ: Puteți folosi ptr formatarea ecoului: [b]...[/b], [i]...[/i], [q]...[/q]
EMOTICOANE ce pot fi folosite SHOW/HIDE
Sfârșit SECȚIUNE SCRIE ECOU

NOTĂ: Rubrica de mai jos vă permite să vă abonați (sau să vă dezabonați) la / de la notificări (înștiințări prin email) atunci când cineva răspunde unui text scris ca ecou mai sus.
Status Abonament Ecouri la acest review - abonament INACTIV [NU primiți înștiințări atunci când se scriu ecouri la acest review]
VREAU înștiințări pe mail când se postează ecouri la acest review
4 utilizatori sunt abonaţi la urmărirea acestui fir de discuţie (primesc instiinţări la adăugarea unui ecou):
DOINITA, mihaelavoicu, profesor73, roxxie
Alte impresii din această RUBRICĂMuzeul Oului:

    SOCIALs
Alătură-te comunității noastre

AGENȚIA DE TURISM AmFostAcolo.Travel:
SC Alacarte SRL | R.C.: J35/417/24.02.09 | RO 25182218 | Licența de turism 218 / 28.11.2018

 
[C] Copyright 2008-2025 AmFostAcolo.ro // Reproducerea integrală sau parţială a conţinutului este interzisă
AmFostAcolo® este marcă înregistrată
  • la final = [utf8mb4]; bMustChange=[]
  • pagină generată în 0.057468891143799 sec
    ecranul dvs: 1 x 1