MiniGhiduri AmFostAcolo toate destinațiile [pg.21/645]
N.B.:
Filtrare per țară disponibilă - vezi mai sus meniul
HOME
Vara trecută, când am fost la Brașov, domnul de la Oficiul de Informații Turistice ne-a recomandat să vedem Fortificațiile brașovene. Atunci nu am mai avut timp dar anul acesta stând trei nopți în Brașov, am făcut o plimbare pe la ele venind de la Cetățuia Brașov, vezi impresii. Se vizitează ușor, sunt deosebite și se împart în două tronsoane, partea estică pe care am vizitat-o prima dată și partea vestică văzută în aceeași zi dar după amiază. Acum o să scriu [...]citește review
- scris de mprofeanu
în 10 Jul 2024 în rubrica Biserici / cetăţi fortificate în Brașov și împrejurimi [ 32 voturi, 28800 PMA, 500 viz.]
După trecerea cu BACul, dinspre Călărași spre Silistra (despre care am relatat aici), ne-am dorit să vizităm ceva. Orașul bulgăresc Silistra, aflat la malul Dunării, nu este foarte ofertant din punct de vedere turistic, dar este un oraș cu o istorie bogată, datând din perioada antică, când era cunoscut sub numele de Durostorum, un important centru al Imperiului Roman.
Cetatea este deschisă zilnic de la 10 la 17.30
Cost bilet adulți = 5 BGN
Cost bilet pensionari, studenți, [...]citește review
- scris de ⭐ValentinB_88⭐
în 08 Jul 2024 în rubrica O zi în Silistra [ 20 voturi, 18000 PMA, 2922 viz.]
E vară. E cald, atât de cald încât gândul îți zboară numai la mare, la piscină și la muntele umbros, cu miros de cetină verde. Asta îmi doream și eu când privirile mi-au căzut asupra unei oferte greu de refuzat - o ieșire din Bucureștiul încins de soare, o plimbare de numai o zi incluzând și Transbucegiul - drumul montan zis și 'Drumul Babelor' - pe care nu-l văzusem încă.
Tot în zile de vară, fusesem în câteva rânduri pe Transfăgărășan - unul dintre cele [...]citește review
- scris de iulianic
în 07 Jul 2024 în rubrica Transbucegi - Drumul Babelor [ 27 voturi, 24300 PMA, 1041 viz.]
N-am fost niciodată la Pietroșița și nici nu aveam de gând să mă duc vreodată considerând că acolo nu poate fi nimic atrăgător pentru mine. Un scurt program turistic destinat seniorilor (că doar și ei mai trebuie să schimbe din când în când atmosfera de la domiciliu) alcătuit din obiective accesibile acestora, incluzând mănăstiri, muzee și cele mai ușoare plimbări cu putință, la munte, la aer curat, m-a făcut să mă alătur și eu grupului. Că doar și mie mi-ar [...]citește review
- scris de iulianic
în 04 Jul 2024 în rubrica Descoperă zona Moroeni [ 26 voturi, 23400 PMA, 279 viz.]
În articolul Brașov - un tur pietonal scris cu ocazia circuitului Povești din Țara Făgărașului efectuat acum doi ani, spuneam că în puținul timp pe care îl aveam la dispoziție nu puteam vizita Biserica Neagră - lăcașul de cult al comunității evanghelice luterane din Brașov. Admirându-i exteriorul și ascultându-i povestea, mi-am dorit o revenire la Brașov special pentru a vizita și în interior emblematicul lăcaș de cult. Mi-am notat programul de vizitare, precum și [...]citește review
Inainte de a scrie despre obiectivele vizitate in Tokyo, as vrea sa povestesc despre cum am perceput eu japonezii, în cele 12 zile petrecute printre ei. Despre cultura, traditia, obiceiurile si istoria japonezilor m-am documentat inca de cand m-am hotarat sa vizitez Japonia, insa conceptele de viata, munca si distractie sunt diferite fata de ale europenilor, americanilor sau ale oricarei altei natii, putand fi amuzante sau socante.
Regulile lor sunt clare si simple: in public nu se vorbeste [...]citește review
vezi impresii
După ce am vizitat muzeul Automobilului Românesc, eu şi fiul meu ne-am gândit să mergem la mausoleul Mateiaş aflat la 11 km de Câmpulung spre Brasov pe DN73 (E574). Trecusem cu soţul de multe ori prin prejma lui în drumurile noastre din/spre Sinaia după o vizită scurtă la cuscrii care locuiau în Pescăreasa- Câmpulung dar niciodată nu am oprit să-l vizităm.
Imi doream mult să-l văd pentru că tatăl meu, născut în 1897, era student la Medicina Militară [...]citește review
- scris de Michi
în 30 Jun 2024 în rubrica Mausoleul de la Valea Mare - Mateiaş [ 22 voturi, 19800 PMA, 571 viz.]
Aș rupe un pic ritmul, aș sări (cronologic) peste câteva vacanțe și minivacanțe (dar promit că revin) și v-aș povesti despre cea mai recentă, cea de Rusalii. Nu știu de ce, așa îmi vine... Poate pentru că-i vorba de mare și vara deja s-a înstăpânit temeinic (cam devreme și cam brutal) și, unde te învârți, auzi tot „mare” și „concediu” (io trebe să mai aștept, dar „ciupesc” firimituri cât încape).
Am fost „la mare la bulgari” . Până „la mare la [...]citește review
- scris de crismis
în 29 Jun 2024 în rubrica Kaliakria Resort [Topola] [ 35 voturi, 45500 PMA, 1257 viz.]
Stăpânirea venețiană asupra așezărilor din Creta și-a pus amprenta prin fortificarea acestora. Heraklion, Chania și Rethymnon au fost înzestrate cu cetăți fortificate care să le apere de atacurile piraților și a expansioniștilor otomani. Dintre acestea trei, Fortezza din Rethymnon este cea mai bine conservată. Din acest motiv constituie simbolul principal al orașului care, după„Old Town” , atrage ca un magnet numeroși turiști.
Înainte de a vizita [...]citește review
- scris de ovidiuyepi
în 27 Jun 2024 în rubrica Vacanța în Rethymnon [ 32 voturi, 28800 PMA, 1075 viz.]
Și are perfectă dreptate! Aflată în mijlocul cartierului numit „Orașul Nou” , Piața Unirii din Oradea este considerată azi „centrul istoric și cultural” al municipiului de pe malul Crișului Repede. Iar asta se întâmplă într-un oraș în care fiecare clădire este un „palat” , iar totul pare un muzeu. Forma actuală a pieței începe să capete contur la începutul secolului XX, când apar palatele care o înconjoară.
Ajunși mult mai devreme decât am dorit, în [...]citește review
- scris de msnd
în 26 Jun 2024 în rubrica Descoperă Oradea şi împrejurimile [ 25 voturi, 22500 PMA, 1220 viz.]
Afișate [201—210] MG // din total 6447